Szüreti felvonulás és bál

Elmúlt a nyár, beköszöntött az ősz és elérkezett szüreti rendezvényünk, melyet nagy készülődések előztek meg. A megszokott programot igyekeztünk új elemekkel, érdekességekkel bővíteni. A felvonuláson és az esti bálon kívül ügyességi versenyt hirdettünk, valamint ” a legfinomabb őszi gyümölcsökkel készült sütemény” sütő versenyre invitáltuk a magában erre tehetséget érző konyhatündéreket. Személyre szóló meghívókat, szórólapokat és plakátokat helyeztünk ki, hogy minél többen vegyenek részt ezen az eseményen.

[metaslider id=862]

A nagy napon, 2017. szeptember 30-án szombaton az időjárás kegyes volt hozzánk, ragyogó napsütés köszöntött ránk. A Városi Sportpályán folyt a készülődés. Utolsó simítások a dekorációban, a vendégváró finomságok előkészítése, tálalása, és már finoman illatozott az estebédre keszülő, ínycsiklandó toroskáposzta, amit az óvoda képviseletében Bárdos Tiborné Piroska, Szilágyi Albertné Erzsike néni és Török Istvánné Jutka készítettek. Bagdiné Elekes Kati néniék csapata ízletes tyúkhúslevest főzött, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai pedig zamatos babgulyást.

Ahogy közeledett a megjelölt időpont, egyre többen gyülekeztek, ki-ki egyénileg, csoportosan, lóháton, lovaskocsival, gyalogosan, valamint autókkal, traktorokkal, egyéb járművekkel. Nagy örömünkre szolgált, hogy nagyon sokan eljöttek, és velünk töltötték ezt a vidám, kellemes, szórakoztató napot. A köszöntő után a kisbíró, kinek szerepében Kocsis Sándort tisztelhettük,  Kisbíró segédünk Kocsis Angéla volt, Kidobolónk Kis Marika, Csősz urunk pedig Arany Zsolt.

Örömmel láttuk, hogy a Carmen Lovas Udvar tagjai közül is eljöttek néhányan szépséges hátasaikkal és csatlakoztak felvonulásunkhoz. Felsorakoztunk és a parkból indulva, a posta előtt elvonulva a Reál áruháznál táncbemutatót tekinthettek meg az érdeklődők. A bemutatókat a Bóbita Óvodásoktól, a Fekete István Általános Iskola és Bóbita Óvoda Mazsorett csoportjától, és a Tiszacsegei Hagyományőrző Néptánc Egyesület táncosaitól láthattuk. Innen tovább indult a menet, majd a benzinkút kereszteződésénél ismét megcsodálhattuk a produkciókat. Ezt követően újra elindultunk és a Fő utcán majd a Hataj utcán keresztül érkeztünk vissza a Szabadidő Parkba.

Ilyen még soha nem történt, de nagyon pozitív dolog volt, hogy a menetet a város lakói az utcán várták, mint Bay Barnáné Rózsika néni, aki isteni finom süteményekkel kínált bennünket. A felvonulás ideje alatt finom sós és édes süteményekkel, musttal és borral kínáltuk a nézelődőket. Visszaérkezés után polgármester urunk Szilágyi Sándor rövid beszéddel köszöntötte a megjelenteket, majd az ő jóvoltából mindenki jóízűen fogyaszthatta a finom estebédet.

Az étkezés ideje alatt, a saját  kérésre résztvevő balmazújvárosi Nagy-Sziki Hagyományőrző Néptánc Egyesület táncosai, -akik között van két tiszacsegei illetőségű leányzó-, rövid bemutatót tartottak. Vacsora után megtekinthettük a Patás Pajtás Lovasudvar csikós bemutatóját, majd Magyar Tibor karikás bemutatójából kaptunk ízelítőt. Itt szeretném kiemelni és dicsérni az okos, ügyes, az ember akaratának engedelmeskedő pacikat, akik nélkül ezek a bemutatók nem valósulhatnának meg. Csodálatosak, szemet gyönyörködtetőek ezek a méltóságteljes, büszke és gyönyörű állatok. Lóháton vagy lovas fogattal érkeztek: Márton Sándor, Patás Pajtás Lovasudvar, Lengyel Attila, Magyar Tibor, Carmen Lovas Udvar

A két verseny is lezajlott, a szőlő evő verseny 3. helyezettje Fintor Zénó, második helyezett Sebők György, és az első helyezett Fintor Norbert.

A sütemény sütő versenyen harmadik helyezést ért el Vadász Viktória barackos túrótortájával, második lett Erdősné Szabó Ágnes gyümölcsös kavart piskótájával és első helyezést ért el Szabó Györgyné diós-rácsosával. Született egy különdíj is, amit Gyursánszki Marianna kapott  égetett cukorból készült szőlőfürtjéért. A zsűri tagjai voltak: Kapus Lajos, Vásári Péterné, Szemán Jánosné és Kovács Éva. Az eredményhirdetések és díjátadások után kezdetét vette a hajnalig tartó bál, amin a zenét Kis József, Kis András és zenekara szolgáltatta.

Rendezvényünk fővédnöke Bodó Sándor Országgyűlési Képviselő úr volt.

A program szponzorai voltak: – Tiszacsege Város Önkormányzata

– Tiszacsege Kommunális Szolgáltató Szervezet

– Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon

– Tiszacsegei Városi Óvoda és Bölcsőde

– Bay Barnáné

– Bartha Erzsébet

– Szemán Jánosné

– Kónya Mihályné

– Vásári Péterné

–  Berencsi Anita

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy nagyon örülünk, hogy ilyen sokan részt vettek ezen az eseményen, külön boldogság volt számunkra, hogy a környező településekről is köszönthettünk vendégeket.

Megköszönjük a fellépő csoportoknak, az egyéni illetve csoportos résztvevőknek, hogy jelenlétükkel és aktív közreműködésükkel színesítették felvonulásunkat,