Category Archives: Múzeum

27Már/15

Hagyományos Húsvétváró foglalkozás és tojáskeresés.

Sokadik alkalommal került megrendezésre a Húsvétváró foglakozás és tojáskeresés a Tüzelős-ól múzeum udvarán és a kézművesházban. Óvodás és iskolás gyermekek készíthettek húsvéti ajándékot különböző technikákkal. Munkájukat Orbánné Ila néni, Kónyáné Gergelyi Ildikó, Kocsis Sándor valamint a Városi Könyvtár dolgozói segítették. Continue reading

20dec/14

Tüzelős-ólnál megrendezett Karácsonyváró program

„Karácsony is eljő!”

Közösen készülhettünk Karácsonyra 2014. december 10-én a tiszacsegei Tüzelős-ólnál megrendezett Karácsonyváró programon.

A karácsony a szeretet és a várakozás ünnepe, ilyenkor mindenki a maga módján készülődik az ünnepekre. A mai világban azonban sokan egyszerűen csak elmennek egy nagy bevásárlóközpontba és megvásárolják a sokszor igencsak drága, ám mégis értéktelen ajándékokat. Pedig nagyobb örömet szerezhetünk azzal, ha egy saját kezűleg készített tárggyal lepjük meg szeretteinket.

Continue reading

24jún/14

Múzeumok napja

Képes összefoglaló a Tüzelős-ól udvarán – a Múzeumok Napja alkalmából – rendezett hagyományos elemekre épülő egész napos rendezvényről. A rendezvényt szervezte a Dr. Papp József Városi Könyvtár és Művelődési Otthon; fő támogatója volt: Tiszacsege Város Önkormányzata.

Continue reading

24ápr/14

Húsvétváró

Zölderdőben jártam – Húsvétvárót láttam!

A Dr. Papp József Városi Könyvtár dolgozóinak különleges és titkos feladat jutott idén húsvétra, hiszen pályázati finanszírozásból meglephették az óvodásokat, a kisiskolásokat és a felnőtteket is.

Április 16-án, szerdán a szokásosnál is izgalmasabban indult a csegei óvodások napja, hiszen a városi könyvtár dolgozói nagy dobozokba rejtett meglepetésekkel és valamilyen szokatlan ágas-bogas, de első látásra is tetszetős fával lepték meg őket. A kicsik hamar kitalálták, és ujjongva örültek, hogy húsvétra készülve nagy játék vár rájuk.

Continue reading

08Már/14

Tüzelős Ól múzeum

Amikor dr. Papp József és képviselőtársai megálmodták a Tüzelős-ól Múzeum létrehozását, nem gondolták, hogy ilyen sok rendezvény színhelye lesz ez a hangulatos, a múlt századi emlékeket őrző létesítmény. A helynek van egy kellemes atmoszférája, ahol gyerekek és idősek, egyaránt megtalálják a szórakozási lehetőséget.

Continue reading