Category Archives: Galéria

11ápr/16

Április 11. A költészet Napja – Ünnepi műsor a városi könyvtárban.

A Költészet Napja alkalmából rendezett ünnepi megemlékezés a Dr. Papp József Városi Könyvárban.

Ma száztizenegy éve született József Attilára emlékeztek a városi könyvtárban, tisztelegve ezáltal a magyar költészet kiemelkedő alakjai előtt is.

József Attila mellett, kortárs magyar költők életútjai, versei is elhangzottak az ünnepségen, többek közt: Móra Ferenc, Illyés Gyula, Radnóti Miklós, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor.

Az ünnepei műsorban közreműködtek: a Dr. Papp József Városi Könyvtár dolgozói, Bartha Jánosné Tiszacsege alpolgármester asszonya, Dr. Kertész Marianna Tiszacsege Jegyző asszonya, Czető Norbert református lelkész úr, Szabó Géza bácsi és Kocsis Sándor versbarátok, akik saját verssel lepték meg az érdeklődő közönséget.

Continue reading

27Már/15

Hagyományos Húsvétváró foglalkozás és tojáskeresés.

Sokadik alkalommal került megrendezésre a Húsvétváró foglakozás és tojáskeresés a Tüzelős-ól múzeum udvarán és a kézművesházban. Óvodás és iskolás gyermekek készíthettek húsvéti ajándékot különböző technikákkal. Munkájukat Orbánné Ila néni, Kónyáné Gergelyi Ildikó, Kocsis Sándor valamint a Városi Könyvtár dolgozói segítették. Continue reading

20dec/14

Tüzelős-ólnál megrendezett Karácsonyváró program

„Karácsony is eljő!”

Közösen készülhettünk Karácsonyra 2014. december 10-én a tiszacsegei Tüzelős-ólnál megrendezett Karácsonyváró programon.

A karácsony a szeretet és a várakozás ünnepe, ilyenkor mindenki a maga módján készülődik az ünnepekre. A mai világban azonban sokan egyszerűen csak elmennek egy nagy bevásárlóközpontba és megvásárolják a sokszor igencsak drága, ám mégis értéktelen ajándékokat. Pedig nagyobb örömet szerezhetünk azzal, ha egy saját kezűleg készített tárggyal lepjük meg szeretteinket.

Continue reading